Sukkalangat

Valikoimissamme on neljä eri sukkalankaa kolmessa eri vahvuudessa. Väinämöinen on pohjana kolmeen lankaan. Kaikki Väinämöinen-sukkalankamme kehrätään samasta kuitupohjasta samanlaiseksi, kestäväksi säikeeksi. Langan vahvuus riippuu säiemäärästä. Väinämöisessä on 4 säiettä, Sport-vahvuudessa 6 säiettä ja paksuimmassa DK:ssa 8 säiettä.

Kaikki sukkalangat on testattu juoksevuudeltaan. 100 g jokaista lankaa riittää aikuisen koon 40 sukkapariin. Väinämöinen-sukkalangat voidaan pestä koneessa, mutta värien säilyttämiseksi suosittelemme käsinpesua. Nämä langat eivät huovu.

Langan nimeä klikkaamalla näet varastossamme olevat värit kustakin langasta.

Väinämöinen

Väinämöinen on Luolan ihan ensimmäinen lanka, ja se on ollut valikoimissa aivan alusta asti. Nimensä Väinämöinen sai tietenkin kansalliseepoksestamme Kalevalasta. Väinämöisestä on tullut jo klassikko, joka tunnetaan myös lempinimellä Väiski.

Väiski-sukat ovat todistetusti kestäviä, sillä reiän saaminen Väinämöisestä tehtyihin sukkiin vei vuosikymmenen. Lanka toki oli siinä kohtaa jo hieman kulunut ohuemmaksi ja väritkin haalistuneet, mutta vuosien käyttö kengissä ja konepesu eivät silti saaneet reikää aikaiseksi. Väiski-sukat ovatkin Luolassa työsukkia, sillä Luolattaren jaloissa on päivittäin Väinämöisestä neulottuja luottosukkia. Väinämöinen-sukat ovat lämpimiä ja kestäviä ja palvelevat vuodesta toiseen värjäämön hurjissakin olosuhteissa.

Väinämöinen on aito oikea sukkalanka, joka kehrätään korkealaatuisista sukkalangoistaan tunnetussa Saksassa. Väinämöinen on paljon muutakin. Se on riittävän pehmeä useimpiin asusteisiin, ja soveltuu hyvin myös neuletakkeihin ja -paitoihin. Se saattaa aluksi tuntua iholla karhealta mutta pehmenee pesussa.

Yhteen aikuisten koon 40 sukkapariin riittää 1 vyyhti Väinämöistä.

Väinämöisestä valmistetut neuleet voidaan pestä koneessa käsinpesuohjelmalla, mutta silloin värit saattavat ajanoloon haalistua. Väinämöinen ei huovu.

Tuotetiedot:

100 g / n. 400 m.

Koostumus 75 % konepestävä villa, 25 % nylon.

Suosituspuikkokoko 2-2,5 mm.

Suositustiheys 26-32 s/10 cm.

Väinämöinen Mini

Väinämöinen Mini -vyyhdit ovat samaa korkeaa laatua kuin 100 gramman vyyhditkin, mutta vyyhdin koko on 25 grammaa. 

Minivyyhdit sopivat hyvin langan kokeilemiseen mallitilkun avulla. Minivyyhdit ovat erinomaisia raita- ja kirjoneuleisiin, joissa tarvitaan vain vähän yhtä väriä. 

Lanka on hyvin riittoisaa - yhdestä Väinämöinen Mini -vyyhdistä saa aikuisen koon 41 varrettoman sukan.

Tuotetiedot:

25 g / n. 100 m.

Koostumus 75 % konepestävä villa, 25 % nylon.

Suosituspuikkokoko 2-2,5 mm.

Suositustiheys 26-32 s/10 cm.

Väinämöinen Sport

Luolan ensimmäinen lanka Väinämöinen sai rinnalleen hieman paksumman ja pehmeämmän Väinämöinen Sportin. Sport-versio eroaa Väiskistä vain paksuudeltaan. Väinämöisessä on 4 säiettä, mutta Sport-versio kerrataan 6-säikeiseksi. 

Kuten ohuempi Väinämöinenkin, Väinämöinen Sport on aito oikea sukkalanka, joka kehrätään Saksassa. Sportista neulotut sukat ovat pehmoiset ja lämpimät, mutta tämä lanka soveltuu erinomaisesti erilaisiin asusteisiin ja isoihin neuleisiin.

Yhteen aikuisten koon 40-41 sukkapariin riittää 1 vyyhti Väinämöinen Sportia.

Väinämöinen Sportista valmistetut neuleet voidaan pestä koneessa käsinpesuohjelmalla, mutta silloin värit saattavat ajanoloon haalistua. Väinämöinen Sport ei huovu.

Tuotetiedot:

100 g / n. 260 m.

Koostumus 75 % konepestävä villa, 25 % nylon.

Suosituspuikkokoko 3-3,5 mm.

Suositustiheys 20-24 s/10 cm.

Väinämöinen DK

Kahdeksansäikeinen DK on sukkalangoistamme paksuin, ja se eroaa ohuemmista Sportista ja perus-Väinämöisestä vain säiemäärältään ja juoksevuudeltaan.

Kuten kaikki Väinämöinen-sukkalangat, Väinämöinen DK kehrätään Saksassa. DK on erinomainen sukkalanka, josta neulotut sukat ovat pehmeät ja lämpimät. Väinämöinen DK on oiva valinta saapassukkiin. Se soveltuu korkean säiemääränsä vuoksi hyvin myös palmikkoneuleisiin, esimerkiksi asusteisiin ja neulepaitoihin.

Yhteen aikuisten koon 40 sukkapariin riittää 1 vyyhti Väinämöinen DK:ta. Suosittelemme sukkien aloittamista kärjestä, jolloin langanriittävyyttä on helpompi kontrolloida. Yksi vyyhti riittää sukkapariin, jonka varsi yltää hieman säären puolenvälin alapuolelle.

Väinämöinen DK:sta valmistetut neuleet voidaan pestä koneessa käsinpesuohjelmalla, mutta silloin värit saattavat ajanoloon haalistua. Väinämöinen DK ei huovu.

Tuotetiedot:

100 g / n. 185 m.

Koostumus 75 % konepestävä villa, 25 % nylon.

Suosituspuikkokoko 4-4,5 mm.

Suositustiheys 18-22 s/10 cm.

Merinosukkalangat

PÄIVÄTÄR

Päivätär on merino-nylon -sukkalanka, joka sisältää hieman kimaltavaa stellinakuitua. Fingering-paksuinen Päivätär on kestävä ja pehmeä sukkalanka, joka on näyttävä myös huiveina ja asusteina.

Päivätär on kehrätty konepestävästä merinosta, eikä se huovu. Suosittelemme langalle kuitenkin käsinpesua.

TUOTETIEDOT:

100 g / n. 400 m.

70 % konepestävää merinovillaa, 20% nylonia, 10 % stellinaa.

Suosituspuikkokoko 2,5-4 mm.

Suositustiheys: 20-28 s/10 cm.