Luolan merinolangat ja merinosekoitelangat kehrätään Englannissa mulesing-vapaasta eteläafrikkalaisesta merinovillasta. Emme käytä mulesing-merinoa missään langoissamme.

Langan nimeä klikkaamalla näet varastossamme olevat värit kustakin langasta.

Ilmatar

Ilmatar on pehmeä ja ylellinen 2-säikeinen merino-silkkisekoitus. Laskeutuva ja lämmin Ilmatar myydään 50 gramman vyyhdeillä.

Ilmatar on erinomainen valinta pitsineuleisiin ja asusteisiin. Se soveltuu hyvin myös kudontaan. Ilmattaresta on kudottu paljon mm. huiveja ja kantoliinoja.

Langalle suositellaan käsinpesua tai pesukoneen käsinpesuohjelmaa. 

Tuotetiedot:

50 g / n. 275 m.

Koostumus 50 % merinovillaa, 50 % silkkiä.

Suosituspuikkokoko 2,5-5 mm.

Suositustiheys 20-36 s / 10 cm.

Kipinätär

Kipinätär on ylellisimpiä lankojamme kuunaan. Konepestävän merinon ja silkin 4-säikeinen yhdistelmä on pehmeä, laskeutuva ja lämmin. Kuvat eivät tee oikeutta langalle, jonka uskomaton kiilto täytyy itse kokea. Eräs kauneimpia värejä tässä langassa on hiilenmusta Noki, joka paljastaa säihkyvän kiiltonsa vasta valoon tuotuna.

Vaikka Kipinätär ei huovu, suosittelemme langalle kuitenkin käsinpesua.

Tuotetiedot:

100 g / n. 400 m.

50 % konepestävää merinovillaa, 50 % silkkiä.

Suosituspuikkokoko 2,5-4 mm.

Suositustiheys: 20-28 s/10 cm.

Kuutar

Konepestävän merinon ja bambun yhdistelmä on hienostunutta kiiltoa ja laskeutuvuutta. Kuutar on täydellinen lanka huiveihin ja muihin asusteisiin, ja laskeutuvana se soveltuisi hyvin myös neulepaitoihin ja jakkuihin. Kuutar on fingering-paksuinen, hyvin riittoisa lanka, jonka voi yhdistää samaan työhön muiden merino- ja merinosekoitelankojen kanssa.

Vaikka Kuutar ei huovu, suosittelemme langalle kuitenkin käsinpesua.

Tuotetiedot:

100 g / n. 400 m.

Koostumus 50 % konepestävä merinovilla, 50 % bambu.

Suosituspuikkokoko 2,5-4 mm.

Suositustiheys 17-28 s/10 cm.

Luonnotar

Luonnotar kehitettiin yhdessä kehräämön kanssa, ja se saatiin Luolan valikoimaan loppuvuodesta 2015. Se on Luolan ensimmäinen yksisäikeinen lanka.

Fingering-paksuinen Luonnotar vaikuttaa aluksi hauraalta, mutta neulottaessa se paljastaa todellisen luontonsa pehmeänä, mutta yllättävän kestävänä lankana. Luonnotar on mattapintainen ja laskeutuva lanka, joka säilyttää muotonsa hyvin. Se soveltuu erinomaisesti mm. pitsineuleisiin, kun tarvitaan pehmeitä ja lämpimiä lankoja. Luonnottaressa värit ovat hehkuvia ja kirkkaita, sillä väripadassa yksisäikeiseen konepestävään merinoon väri tarttuu nopeasti ja intensiivisesti. Yksisäikeisen langan muodostama neulepinta on hieman epäsymmetrinen ja eloisa, ja Luonnotar on syystä monen neuloja suosikki paitoihin ja asusteisiin.

Luonnotar on kehrätty konepestävästä merinosta, eikä se huovu. Suosittelemme langalle kuitenkin käsinpesua.

Tuotetiedot:

100 g / n. 400 m.

100 % konepestävää merinovillaa.

Suosituspuikkokoko 2,5-4 mm.

Suositustiheys: 20-28 s/10 cm.

Päivätär

Päivätär on merino-nylon -sukkalanka, joka sisältää hieman kimaltavaa stellinakuitua. Fingering-paksuinen Päivätär on kestävä ja pehmeä sukkalanka, joka on näyttävä myös huiveina ja asusteina.

Päivätär on kehrätty konepestävästä merinosta, eikä se huovu. Suosittelemme langalle kuitenkin käsinpesua.

Tuotetiedot:

100 g / n. 400 m.

70 % konepestävää merinovillaa, 20% nylonia, 10 % stellinaa.

Suosituspuikkokoko 2,5-4 mm.

Suositustiheys: 20-28 s/10 cm.

Tuulen Tytär

Tuulen Tytär on Luolan ensimmäinen merinolanka. Konepestävä 4-säikeinen Tuulen Tytär on ollut neulojien suosikki jo vuosia, eikä syyttä. Pehmeä ja joustava Tuulen Tytär säilyttää muotonsa vuodesta toiseen, eikä kutita herkimpääkään hipiää. 

Tuulen Tytär soveltuu erityisen hyvin palmikkoneuleisiin ja sellaisiin mallineuleisiin, joissa oikeat ja nurjat silmukat erottuvat selkeästi toisistaan. Langassa on 4 säiettä ja verraten napakka kierre, joten kohopintaisen mallineuleen yksityiskohdat erottuvat langan ansiosta selvästi.

Tuulen Tytär on lanka, joka kannattaa neuloa hieman väljäksi pinnaksi. Kimmoisa lanka säilyttää muotonsa ja lämmittää, vaikka neulepinta vaikuttaisikin hieman harvalta.

Tuulen Tytär on kehrätty konepestävästä merinosta, eikä se huovu. Suosittelemme langalle kuitenkin käsinpesua.

Tuotetiedot:

100 g / n. 400 m.

100 % konepestävää merinovillaa.

Suosituspuikkokoko 2,5-4 mm.

Suositustiheys: 20-28 s/10 cm.

Vellamo

Pitsivahvuinen 2-säikeinen merinovillalanka Vellamo on täydellinen valinta laskeutuviin, pehmeisiin ja lämpimiin asusteisiin. Ohuenohut merinolanka on lämmin pitsineuleissakin, ja se sopii erityisen hyvin huiveihin. Vellamosta on saatavana myös konepestävä Vellamo Superwash, joka on muuten samanlainen kuin tavallinen Vellamokin, mutta se ei huovu.

Vellamo ja Vellamo Superwash soveltuvat hyvin myös kudontaan. 

Langalle suositellaan käsinpesua. 


Tuotetiedot:

100 g / n. 715 m.

Koostumus 100 % merinovillaa.

Suosituspuikkokoko 2,5-5 mm.

Suositustiheys 20-36 s / 10 cm.