Kotimaiset villalangat

Luola on ylpeä suomalaisista langoistaan. Niiden materiaali on aina täysin kotimaista suomenlampaan villaa, ja teeemme jatkuvasti töitä kotimaisten lampureiden kanssa parhaan materiaalin saamiseksi Luolaan.

Kotimaisista langoista Louhitar II on ainoa karstalanka, muut ovat kampalankoja. Valikoima on laaja, seitinohuesta Kytöläisestä paksuun Kainoon. 

Kaikkia suomenlampaan villalankojamme on saatavana sekä luonnonharmaana että luonnonvalkoisena pohjalankana. Jos jokin väri on saatavana vain valkoisella tai harmaalla pohjalla, se on mainittu kuvaustekstissä.Tummissa väreissä on mahdollista sekoittaa samaan työhön sekä harmaata että valkoista pohjaa, mutta vaaleat värit näyttävät hieman vihertäviltä tai sinertäviltä ja tummemmilta harmaassa pohjassa.

Huomaa, että nämä langat huopuvat konepesussa, joten niille suositellaan käsinpesua.

KAINO

Kaino on syksyn 2017 lisäys Luolan suomenlampaan villalankoihin. Suomalaisten kainuunharmas-lampaiden villa kehrätään pehmeäksi 3-säikeiseksi, DK-paksuiseksi karstalangaksi.

Kaino on hieman pörheä karstalanka, joka on soveltuu hyvin muun muassa palmikkoneuleisiin. Siitä neulotut asusteet, erityisesti lapaset ja pipot, ovat erittäin lämpimiä. Vyyhdillä Kaino voi tuntua hieman karhealta, mutta valmis neulepinta on unelmanpehmeä.

Langalle suositellaan käsinpesua.

TUOTETIEDOT:

100 g / noin 230 m.

Koostumus: 100 % suomalainen kainuunharmas-lampaan villa.

Suosituspuikkokoko 3-4,5 mm.

Suositustiheys 16-22s / 10 cm.

KYTÖLÄINEN

Kytöläinen on saapunut Luolaan keväällä 2016. Seitinohut, yksisäikeinen Kytöläinen on täysin suomalainen, yksisäikeinen kampavillalanka, joka soveltuu erityisen hyvin pitsineuleisiin ja huiveihin. Langalle suositellaan käsinpesua.

TUOTETIEDOT:

100 g / noin 1100 m.

Koostumus: 100 % suomalainen suomenlampaan villa.

Suosituspuikkokoko 2,5-4 mm.

Suositustiheys 17-40s / 10 cm.

KYTÖLÄINEN II

Kytöläinen II on ollut valikoimissamme talvesta 2017 asti. Langan pohjana on täysin kotimainen,100 % kampavillalanka Kytöläinen. Siitä langan nimikin johtuu, sillä Kytöläinen on kertaamaton, yksisäikeinen lanka, joka kaksinkertaiseksi kerrattuna on nimeltään Kytöläinen II.

Kytöläinen II on pehmeä, mutta kestävä lanka kudontaan ja neulontaan. Suomenlampaanvillasta kehrätyn kampalangan hieno kiilto ja laskeutuvuus soveltuu hyvin erilaisiin asusteisiin ja neulepaitoihin ja -takkeihin.

Langalle suositellaan käsinpesua.

TUOTETIEDOT:

100 g / noin 550 m.

Koostumus: 100 % suomalainen suomenlampaan villa.

Suosituspuikkokoko 2,75-5 mm.

Suositustiheys 17-32s / 10 cm.

LOUHITAR II

Louhitar II on Luolan nimikkolanka. Sen edeltäjä, Louhitar, oli kaksisäikeinen suomenlampaan karstavillalanka, mutta sen pohjalankaa ei ole enää saatavana. Kehitimme suomalaisen kehräämön kanssa täysin kotimaisen, kaksisäikeisen karstalangan, jolle voimme ylpeänä antaa saman nimen kuin alkuperäiselle Louhittarelle. Se tuotetaan kokonaan Suomessa käyttäen suomalaista suomenlampaan villalankaa.

Louhitar II on pörheä karstalanka, joka on parhaimmillaan kirjoneuleissa. Siitä neulotut asusteet, erityisesti lapaset ja pipot, ovat erittäin lämpimiä. Vyyhdillä Louhitar II voi tuntua hieman karhealta, muttas e pehmenee käytössä nopeasti. Louhitar II on nopeaa neulottavaa ja sen voi neuloa hieman tavanomaista löysempään tiheyteen, sillä karstalanka täyttää neulepinnan ja valmiit neuleet pitävät lämpimänä kelissä kuin kelissä.

Langalle suositellaan käsinpesua.

TUOTETIEDOT:

100 g / noin 330 m.

Koostumus: 100 % suomalainen suomenlampaan villa.

Suosituspuikkokoko 2,5-4 mm.

Suositustiheys 18-24s / 10 cm.