Louhittaren Luola

Louhittaren Luola oli aluksi harrastusblogini, johon kirjasin kaikki tekemiseni käsitöiden maailmassa. Nimensä Louhittaren Luola sai Taru Sormusten Herrasta- kirjan ja Kalevalan inspiroimana. Luola tunnetaan myös englanninkielisellä nimellään Knitlob's Lair. Virallisesti yrityksenä Luola on ollut olemassa vuodesta 2010 asti.

Luolan blogi kertoi kaikenlaisista kokeiluista aluksi neulonnan, sitten kehräyksen ja viimein värjäyksen maailmassa. Värjäämisen aloitin silkasta mielenkiinnosta elintarvikeväreillä. Värin kiinnittymisen ja eri väriyhdistelmien sekoittumisen seuraaminen padassa kelluvassa langassa oli huikean jännittävää! Värjääminen vei mennessään, kokeilin uusia materiaaleja, tekniikoita, väriaineita ja välineitä ja tajusin, että aina löytyy uutta opittavaa!

Vaikka Luola on ammattini ja täyspäiväinen työni, haluan säilyttää saman asenteen Luolassa kuin silloin aikojen alussa. Kokeileminen, leikki ja testaaminen on värjäämisessä kaikkein parasta, sillä aina tulee uusia materiaaleja ja värejä ja värjäystekniikoita, joita kokeilla! Värjäsin aivan alkuun vain itselleni: halusin hehkuvia värejä laadukkaisiin pohjalankoihin. Periaatteeni on edelleenkin sama: värisävyt ovat meheviä ja hehkuvia, pohjalangat laadukkaita ja kestäviä. Jokainen vyyhti värjätään käsin pienissä erissä, ja jokaisen laatu tarkistetaan yksittäin.

Värikartta on erityinen ylpeyteni: kartassa on jo yli 300 sävyä yli 20 eri lankaan, ja lisää sävyjä ja lankapohjia kehitetään jatkuvasti. Mielenkiintoista kehitettävää siis riittää!


Värjäämö ja tehtaanmyymälä


Kaikki langat ja kuidut värjätään käsin pienissä erissä värjäämössämme Haukiputaan Martinniemessä. Värjäämön yhteydessä on myymälä, joka on auki sopimuksen mukaan sekä neuletapaamisten aikaan.

Värjäämme lankoja ja kuituja myös asiakkaan toiveiden mukaan pienestä lisämaksusta. Verkkokauapastamme ja myymälästämme on saatavana myös erilaisia neulojan tarvikkeita, kuten nappeja, villapesuaineita ja neulelehtiä.


Luolan arvot

Luolan taustavoimana on halu tuottaa laadukkaita, uniikkeja lankoja kunnioittaen ympäristöä.


Louhittaren Luolassa pyrin kehittämään ennen kaikkea kauniita ja kestäviä lankoja. Käsinvärjätty lanka on erikoistuote, jonka tulee kestää vuosia kauniina. Siksi kehitän ja suunnittelen väriyhdistelmiä, värjäystekniikoita ja lankapohjia yhdessä asiakkaiden ja tuottajien kanssa, jotta tuotteet olisivat entistä parempia.


Värjäys- ja pakkausprosesseissamme pyrimme säästämään luontoa kaikissa vaiheissa samalla tuottaen korkealaatuisia ja kestäviä tuotteita. Lankamme on suunniteltu tuottamaan iloa käyttäjälleen vuosiksi eteenpäin. Käsinvärjätty lanka on teollisesti värjättyä kalliimpaa, joten laatu ja asiakastyytyväisyys ovat meille sydämen asia.